DAH BACE, SENYAP :)

Friday, November 5, 2010

pesta cahaya :)

cabaran 1 malaysia, ceh 'cabaran', memang saya sahut betol betol. tahun ni lah yang saya paling bersungguh-sungguh bergaul dengan semua kaum, semua bangsa, belajar bahasa diorang, cara hidup diorang, belajar respect adat and agama diorang, and paling penting MAKANAN diorang. saya tau saya rakyat malaysia yang membanggakan negara. ceyyyy :D

saya tak kesah peluk2 kiss2 muah2 dengan non malay nih. perempuan ok perempuan SAHAJA. saya tak kesah pegang diorang sana sini, eh eh eh! kau pikir pegang mana hah, cakapppp! pegang tangan, pegang rambut, pegang pipi, pegang kaki, saya tak kesah. betol ! pegang kaki tu TIPU. kau percaya, kau gila. haha. kelas saya ada......1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13 bukan melayu. 10 india 3 cina. semua saya rapat, semua saya sayang.
i love you guys muah muah!

ape motif cerita? helloo ini hari deepavali lah aiyo. ini hari a, jiran itu rumah a saya mari. deepavali a, makan2 dia ajak itu saya sama keluarga saya. dia kata a,

auntie: "saya tada makan itu pork la~ daging itu suma a saya beli sama itu orang melayu jugaa~ "

umi: "auntie, auntie masak taruk wine tak auntie?"


auntie : "tada laa! saya punya anak tada minum itu macam punya air la~ mabuk mabuk punya anak saya tada minum la~"


auntie punye dialog kene ade '~' okeh. bia dapat feeling intonasi dia :D WOKEY, SELAMAT ITU MAKAN RENDANG DIA LA. orait auntie, i'm on my way auntie! food, i'm coming!!

masuk2 gate, ade macam.....err.....taktau ah name die. tapi macam ade api die pasang :) ade bunga-bunga sekali atas lantai. nice la auntie :) but where's your kolam, auntie? oh, auntie kate die banyak sibuk laa~ tak buat kolam. ingatkn kolam tu wajib doh -.-
lepastu makan kuih raya die. hulamakkk kuih dia semua stok2 kuih raya yang raya aidilfitri tu :P buat sendiri pulak tuh, saya itu tabik la sama auntie! eh eh gatal nak panggil die auntie, dah taraf grandma dah :D umi la yang panggil dia auntie, saya kan sebaya dengan umi saya :D

makan time ! pergh ade rendang, ayam, dal, ngn ape ntah. oh! ade idali. Haha main sukati je eja marah auntie kang tak jemput dah dtg rumah. no auntie no, i like your rendang auntie.. idali tuu die kate gune tepung beras. die selembut softlan, eh tak, selembut apam. dan dia tasteless :P makan die macam makan ketupat. makan dengan rendang or ape2 yang kau rase sesuai sumbat dengan apam. ok cara sebut die : "i-de-li" de-li tu kena laju sikit. supaya apa ? supaya dapat feeling auntie. okey? :) meh ikot akak cakap mehhh.. "i...deli..." sekali lagiiii~ "i....deli.." okay! boleh jadi menantu auntie! eh tak, cucu menantu? yea, cucu menantu :P eyy die ade cucu sebaya tau. form 5. pandang pertama, dah rase nak jadi cucu menantu auntie :P EEHHHH TAK TAK! i tak tepikat langsung okay -.-

oh, rumah anak untie tu memang superb lah! ade fitness room tu yang kawe tak tahe tuh! bagai rusa masuk kampung :P bila tengok rumah die, membuak2 pulak rase nak jadi interior designer. haihhh mase depan ni mengade lah. so lepas perut dah happy, kami pun bawa diri pulang ke rumah yang takde fitness room nih -.- saya excited first time pegi makan dekat rumah non muslim nih :) and nanti, ade classmate saya nk buat openhouse deepavali dia, tak saba nak pegi. tapi tak sure boleh pergi tak.alaaa nak tengok kolam... :(






lastly, HAPPY DEEPAVALI to all hindus out there. have a joyful deepavali :)



*cakap pasal kolam ni, korang tau kan kolam tu ape? taktau, pegi google. alaaa google pun malas kan. kolam tu yang die buat design2 guna beras colour2 tuu. yang atas lantai tuu.. tau? taktau jugak pegi jadi warganegara london -.- *

2 comments:

  1. kolam lah weh ejaan die! tak caya pegi bukak suratkhabar sekarang. now now! :P

    ReplyDelete